parallax background

Marketing

Facebook
 

Wat is Facebook Marketing?

Ik beheer enkele Facebookpagina’s voor enkele bedrijven en verenigingen. Steeds vaker zag ik dat Facebook probeert om me te laten adverteren op Facebook. Maar adverteren kost geld en dat willen deze bedrijven en verenigingen niet.

En toch, elke ondernemer wil toch zoveel mogelijk mensen bereiken en het liefst een hechte band creëren. Maar hoe doe je dat met Facebook gebruikers?

Deze vraag stelde ik mezelf al heel lang en zag op mijn persoonlijke pagina veel advertenties langskomen over marketing, hoe te adverteren op Facebook, de 10 beste tips, en ga zo maar door. Door deze advertenties die elke dag wel langskwamen, werd mijn interesse steeds meer aangewakkerd. In oktober kwam dan de zoveelste advertentie langs en ik weet nu nog niet waarom ik op deze heb gereageerd en niet op alle andere, maar ik weet wel dat deze een gratis webinar aanbood op een tijdstip dat mij schikte. Uiteraard ben ik eerst gaan snuffelen op de website en heb me daarna aangemeld.

Facebook Marketing

Drie-en-een-half uur duurde deze webinar! Wat kan die man praten! Heel eerlijk, als ik iets niet interessant vind dan ben ik zo weg, dus die drie-en-een-half uur was zeker niet saai. En jawel hoor, ik heb me toen ook meteen ingeschreven voor deze Facebook Marketing Academic. 4 Masterclassdagen bij Mark Bongers in D’n Office te Uden, van 08:30-17:00 uur.

Inmiddels ben ik bekend met Facebook Marketing, maar het kost natuurlijk wel tijd om het helemaal eigen te maken. En, terugkijkend naar het verhaal hierboven, wat is er nu eigenlijk gebeurd?

  • Advertentie via Facebook (Mark Bongers)
  • Doelgroep aangesproken (Ikzelf, door aangewakkerde marketing interesse)
  • Iets aangeboden (gratis webinar)
  • Iets uitgevoerd (webinar gegeven)
  • Mensen getriggerd (cursus verkocht)


Dit is Facebook Marketing!